Wyjaśnili, czemu z wodą whisky smakuje lepiej

21 sierpnia 2017, 12:53

Björn Karlsson i Ran Friedman, biochemicy z Uniwersytetu Linneusza w Kalmarze, wykazali, czemu niewielki dodatek wody wzmacnia smak whisky.



Baza danych brytyjskich skamieniałości 3D

2 września 2013, 10:54

Kilka dni temu zadebiutowała baza danych British Geological Service (BGS), która zawiera nie tylko zdjęcia holotypowych skamieniałości z wielu brytyjskich kolekcji, ale i spory wybór cyfrowych modeli 3D. Projekt GB3D Type Fossils Online został sfinansowany przez JISC.


Zostań Patronem

Od 2006 roku popularyzujemy naukę. Chcemy się rozwijać i dostarczać naszym Czytelnikom jeszcze więcej atrakcyjnych treści wysokiej jakości. Dlatego postanowiliśmy poprosić o wsparcie. Zostań naszym Patronem i pomóż nam rozwijać KopalnięWiedzy.

Patronite

Patroni KopalniWiedzy